Alles over de CR1025 batterij

De CR1025 batterij is een veelgebruikte knoopcelbatterij die wordt toegepast in diverse kleine elektronische apparaten. Met zijn compacte formaat en betrouwbare prestaties is de CR1025 een populaire keuze voor onder andere horloges, rekenmachines en sleutelhangers.

Specificaties van de CR1025

De CR1025 is een lithium-knoopcelbatterij met een diameter van 10 millimeter en een dikte van 2,5 millimeter. Het cijfer 10 in de naam verwijst naar de diameter, terwijl 25 staat voor de dikte in tienden van een millimeter. Deze batterij levert een nominale spanning van 3 volt en heeft een capaciteit van ongeveer 30 milliampère-uur (mAh), afhankelijk van de fabrikant.

Toepassingen van de CR1025

De CR1025 wordt in verschillende toepassingen gebruikt vanwege zijn kleine formaat en lange levensduur. Hieronder enkele voorbeelden van apparaten waarin deze batterij veelvuldig voorkomt:

Horloges

Horloges, vooral de kleinere en dunne modellen, maken vaak gebruik van de CR1025 batterij. De compacte afmetingen maken het mogelijk om deze batterijen te plaatsen zonder de algehele dikte van het horloge te vergroten. De constante spanning zorgt ervoor dat horloges nauwkeurig blijven lopen.

Rekenmachines

Veel kleine rekenmachines zijn uitgerust met CR1025 batterijen. Deze batterijen bieden voldoende capaciteit om de rekenmachine voor een lange periode van stroom te voorzien, zelfs bij regelmatig gebruik. Dit maakt ze een betrouwbare keuze voor dagelijks gebruik op kantoor of op school.

Sleutelhangers en afstandsbedieningen

Sleutelhangers met ingebouwde verlichting of geluid, evenals sommige afstandsbedieningen voor auto’s of andere apparaten, gebruiken vaak de CR1025 batterij. De batterij biedt voldoende energie om deze functies efficiënt te laten werken zonder vaak vervangen te hoeven worden.

Tip: CR1025 batterij kopen? Bij ons wél uit voorraad leverbaar! – Batterijenstunter.nl

Voordelen van de CR1025 batterij

De CR1025 batterij biedt diverse voordelen die bijdragen aan zijn populariteit:

  • Kleine afmetingen: Dankzij het compacte formaat kan de CR1025 worden gebruikt in zeer kleine apparaten zonder veel ruimte in te nemen.
  • Hoge energiedichtheid: De lithiumsamenstelling zorgt voor een hoge energiedichtheid, wat betekent dat de batterij meer energie kan opslaan in een klein volume.
  • Lange levensduur: CR1025 batterijen hebben een lage zelfontlading, wat betekent dat ze hun lading lang behouden, zelfs wanneer ze niet in gebruik zijn.
  • Betrouwbare prestaties: De constante spanning van 3 volt zorgt voor stabiele prestaties gedurende de levensduur van de batterij.

Het vervangen van de CR1025 batterij

Het vervangen van een CR1025 batterij is meestal eenvoudig, maar het kan afhankelijk van het apparaat enige voorzichtigheid vereisen. Hieronder een stapsgewijze handleiding:

  1. Verzamel gereedschap: Afhankelijk van het apparaat heb je mogelijk een kleine schroevendraaier of ander gereedschap nodig om de batterijcompartiment te openen.
  2. Open het batterijcompartiment: Zoek het batterijcompartiment van het apparaat en open dit voorzichtig. Dit kan variëren van een eenvoudig klepje tot een met schroeven bevestigde deksel.
  3. Verwijder de oude batterij: Gebruik een pincet of een ander geschikt hulpmiddel om de oude CR1025 batterij te verwijderen. Let op de polariteit van de batterij (positieve en negatieve kant).
  4. Plaats de nieuwe batterij: Plaats de nieuwe CR1025 batterij op dezelfde manier als de oude batterij, zorg ervoor dat de polariteit correct is.
  5. Sluit het compartiment: Sluit het batterijcompartiment weer zorgvuldig af en zorg ervoor dat het stevig vastzit.

Milieuoverwegingen

Zoals bij alle batterijen is het belangrijk om CR1025 batterijen op een milieuvriendelijke manier weg te gooien. Deze batterijen bevatten lithium en andere chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu als ze niet correct worden verwerkt. Breng gebruikte batterijen naar een inzamelpunt of recyclingfaciliteit om te zorgen voor een veilige en duurzame verwerking.

Geniet van langdurige energie

De CR1025 batterij is een essentiële energiebron voor vele kleine elektronische apparaten. Dankzij zijn compacte formaat, hoge energiedichtheid en lange levensduur blijft deze batterij een betrouwbare keuze voor diverse toepassingen. Door de juiste zorg en vervanging kan men lang profiteren van de voordelen die de CR1025 biedt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *